Farklı kiraatler ike ilgili videonu izledim fakat benim dikkat çekmek istediğim aklımı da yoran başka bir mesele var. Bazen farklı kıraatlerde ek kelime gelmesi bazen eksik kelime olması bazen anlamında hafif değişikliklere yol açan hareke farklılıkları, bazen de aynı anlama yakın gelecek farklı okumaların olması... bunlar da özgür iradenin bir sonucu gibi görünüyor şöyle ki insanların metnin korunmasına yönelik aşırı titizlikte bir çalışma olmadığı için zamanla ufak değişiklikler olmuş gibi görünüyor. Fakat sorum şu ki Tanrı böyle hassas bir meseleyi neden özgür iradeye bırakmıştır,yani benim Allah'ı tanımada ve emirlerini uygulamada elimde tek olan kaynak kuran'ken ondaki ufak değişmeler benim onu yanlış anlamama neden olabilecekken neden buraya has olarak özgür iradeyi aşkın bir şekilde kitap yüzde yüz korunmamıştır?
top of page

Bu özelliği test etmek için sitenizi ziyaret edin.
Kuranın farklı kıraatleri olması-korunmuşluğu meselesi
Kuranın farklı kıraatleri olması-korunmuşluğu meselesi
7 yorum
Beğen
7 Yorum
bottom of page
Bu farklılıklar peygamberden kaynaklanıyor. Yoksa ortada duran bir metni okurken oluşmuş veya milletim hafızasında kalan bir türden farklılık değil ki. Hadisler gibi değil yani, hadisleri kimi eksik, kimi fazla, kimi farklı duyar ve öyle nakil eder. Fakat kuranda durum öyle değil, farklılık tamamen peygamberin ilettiği vahye dayanıyor, yani her kıraat Allah'ın vahyidir.